مقالات

چگونه طول عمر باتری در سیستم خورشیدی را افزایش بدهیم؟

چگونه طول عمر باتری در سیستم خورشیدی را افزایش بدهیم؟

افزایش طول عمر باتری

باتری یکی از مهم‌ترین عضو تجهیزات یک سیستم خورشیدی است. که با مواجه شدن باتری یک سیستم خورشیدی با مشکل، کارایی آن نیز مختل خواهد شد. باتری سیستم‌های خورشیدی مانند تمام باتری‌های دیگر دارای عمر مفید محدودی است که پس از پایان آن، باتری فرسوده می‌شود و دیگر کارآمد نیست. این یک امر عادی است که پس از فرسودگی باتری سیستم خورشیدی باید آن را تعویض کرد، اما میتوان تعویض آن را به تعویق انداخت. همانطور که می‌دانید با نگه داری مناسب می‌توان عمر تمام اشیاء را افزایش داد، پس می‌توان عمر مفید باتری سیستم خورشیدی را نیز افزایش داد. در این مقاله می‌خواهیم نکاتی که باعث افزایش طول عمر مفید باتری سیستم‌های خورشیدی می‌شود را به شما معرفی کنیم.

نکات مهم و تاثیر گذار در طول عمر باتری

دما

باتری‌ها در دمای مناسب و معین کارایی بهتری از خود نشان می‌دهند. که دمای مناسب برای کارکرد و همینطور استفاده از باتری حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است. اما در باتری‌های متفاوت این دما با افزایش از ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد موجب کاهش حدود ۵۰ درصدی طول عمر مفید باتری در سیستم‌های خورشیدی می‌شود. بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق این است که با قرار دادن تهویه مناسب در کنار باتری، جلوگیری از تابش مستقیم نور به باتری، قرار دادن باتری در مکان های بسته به متعادل ماندن دمای باتری کمک کنید. همچنین می‌توانید باتری را با فاصله ۱۰ سانتی‌متر از لوازم جانبی نصب کنید.

تعداد دفعات و عمق دشارژ باتری

با افزایش تعداد دفعات و عمق دشارژ باتری که به آن سیکل باتری می‌گویند، طول عمر باتری در سیستم‌های خورشیدی کاهش میابد. بعد از گذشت تعدادی سیکل وضعیت شیمیایی باتری به صورتی در می‌آید که دیگر نمی‌تواند روال عادی خود را طی کند، در این زمان است که باتری باید تعویض شود. که نمودار مربوط به آن نمودار DOD یا Deep of discharge است که به شما تعداد دفعات و عمق دشارژ یک باتری را نشان می‌دهد.

اگر بخواهیم مثال بزنیم باید باتری‌ای را در نظر بگیرید که پس از تخلیه و دشارژ باتری تا ۱۰۰ درصد ظرفیت و شارژ دوباره، پس از ۲۰۰ بار، باتری دیگر قابل استفاده نیست. اما در صورت تخلیه و دشارژ باتری تا ۳۰ درصد آن می‌توان این کار را تا ۱۲۰۰ بار تکرار کرد. که می بینید در حالت دوم طول عمر باتری در سیستم خورشیدی بیشتر است.

استفاده از باتری‌های سیلد لید اسید یا SLA

در این باتری‌ها بر خلاف باتری‌های دیگر ساختار فیزیکی و همینطور شیمیایی آنها به گونه ای ساخته شده است که امکان ریزش اسید و پخش شدن گاز به بیرون از باتری وجود ندارد و اسید داخل آن مهار شده است. نیاز نداشتن به تعمیر، نگه داری و استفاده در دشارژ های عمیق از مزایای این باتری‌ها است.

شرایط نگهداری باتری

برای انبار کردن یا نگهداری از باتری‌های سیستم خورشیدی باید نکاتی را مورد توجه قرار داد تا باتری ها آسیب نبینند. اگر دمای فضای نگهداری باتری‌های را کاهش دهیم در همان حالت نگه داریم، باتری‌ها مدت زمان بیشتری سالم باقی می‌مانند. برای مثال اگر ظرفیت اولیه باتری‌ها را ۱۰۰ درصد فرض کنیم با گذشت زمان و نگداری باتری‌های در دمای بالا، ظرفیت باتری‌ها کم می‌شود و در نتیجه طول عمر آنها نیز کاهش میابد.

اتاقی با دمای ۴۰ درجه سانتیگراد را در نظر بگیرید که باتری‌های سیستم خورشیدی در آن هستند اگر آنها را به مدت چهار ماه در همین اتاق نگهداری کنیم ظرفیت باتری‌ها به ۶۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. بعد از کم شدن ظرفیت باتری دیگر نمی‌توان آن را به حالت اولیه برگرداند یعنی امکان دشارژ کردن ۱۰۰ درصدی باتری وجود ندارد.

تاریخ تولید باتری

باید در خرید باتری خورشیدی به این نکته توجه کرد که از تاریخ تولید آنها مدت زمان طولانی‌ای نگذشته باشد. چون در این صورت باتری‌ها از سلامت کاملی برخوردار نیستند و ظرفیت آنها کاهش یافته است. در نتیجه طول عمر آنها نیز کاهش یافته است. پس تاریخ تولید باتری یکی دیگر از نکات قابل توجه است.

طول عمر باتری متناسب با انواع باتری خورشیدی متفاوت است و به آن بستگی دارد. همینطور طول عمر باتری سیستم خورشیدی ۵ سال است که با نگهداری مناسب و توجه به نکات حاصل می‌شود. شما باید تمام استاندارد‌ های زمان استفاده را نیز مورد توجه قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *