مقالات

جدیدترین تکنولوژی‌ها در پنل‌های مونو کریستال خورشیدی

جدیدترین تکنولوژی‌ها در پنل‌های مونو کریستال خورشیدی

جدیدترین تکنولوژی‌ها در پنل‌های مونو کریستال خورشیدی

اکثر تولیدکنندگان پنل خورشیدی طیف وسیعی از مدل‌ها از جمله پنل مونوکریستال و پلی‌کریستالی را در توان‌ و گارانتی راندمان مختلف ارائه می‌دهند. راندمان پنل‌های خورشیدی در چند سال گذشته به دلیل پیشرفت‌های زیادی که در فناوری سلول PV به وجود آمده افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است که مهمترین این فناوری‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:

PERC – Passivated Emitter Rear Cell

Bifacial – Dual sided panels and cells

Multi Busbar -Multi ribbon and wire busbars

Split cells – half-cut and 1/3 cut cells

TOPCON یا Tunnel Oxide Passivated Contact

حال به بطور خلاصه به شرح این تکنولوژی‌های جدید در پنل‌های خورشیدی می‌پردازیم.

PERC

فناوری PERC با تغییر در ساختار پنل خورشیدی امکان جذب نور بیشتر را برای سلول خورشیدی فراهم می‌کند، بدین ترتیب که بجای استفاده از یک لایه آلمینیومی در پشت سلول‌ها از یک لایه بازتاب دهنده (passivation layer) استفاده می‌کند که باعث برگشت فتون‌های نور به سمت سلول و امکان جذب بیشتر انرژی می‌شود.

Bifacial

این نوع پنل‌های قابلیت جذب نور از جلو و پشت سلول‌های خورشیدی را دارند، در حالی که پنل‌های رایج و مات فقط قابلیت جذب تابش خورشید را تنها از روبرو دارند. هنگامی که پنل‌های Bifacial روی یک سطح بسیار بازتابنده (مانند یک سقف سفید یا بر روی زمین با سنگ‌های رنگ روشن) نصب شوند، قابلیت ۳۰% افزایش تولید را دارند.

Multi Busbar

در یک فرآیند منحصر به فرد و مبتکرانه، با اتصال ۱۲ باس‌بار لوله‌ای به سلول‌های خورشیدی به جای باس‌بار نواری در یک پنل، در حدود ۶ تا ۹ وات تولید هر سلول را افزایش می‌دهند بطوری که تلفات انتقال الکترون و امکان جذب آن توسط خود سلول کاهش می‌یابد.

Split cells

بصورت ساده، فناوری سلول split cell یا Half-cut نصف کردن هر سلول سیلیکونی در پنل خورشیدی، ولتاژ را افزایش می دهند. پنل‌های split cell به دلیل کاهش دمای سلول، تلفات مقاومت الکتریکی، احتمال میکروکرک و عملکرد بهتر در هنگام سایه اندازی دارای راندمان بالاتری نسبت به پنل‌های با سلول کامل می‌باشند.

TOPCON

یکی از معروف ترین تکنولوژی های سلول خورشیدی، تکنولوژی پرک PERC است که معمولا بر روی سلول های نوع P پیاده سازی می شود و تکنولوژی TOPCON ارتقا یافته تکنولوژی PERC بر روی سلول های نوع N است، به این صورت که علاوه بر عوض شدن نوع سلول از P به N، یک لایه اکسید بسیار نازک نیز به ساختار سلول اضافه می شود که راندمان را حدود یک درصد افزایش می دهد. راندمان در سلول های پرک چیزی در حدود ۲۲.۵ درصد است که در سلول های تاپکان این مقدار به ۲۴ درصد نیز خواهد رسید. همچنین این تکنولوژی در حال حاضر در پنل های خورشیدی دوطرفه بایفشیال مورد استفاده قرار می گیرد که راندمان از این مقدار نیز بیشتر خواهد شد.

تفاوت ساختار داخلی سلول های پرک PERC و تاپکان TOPCON را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *